The Help (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
The Help
250px
Poster film The Help
DisutradaraniTate Taylor
DiprodhuseriChris Columbus
Michael Barnathan
Brunson Green
DiskénariyoniTate Taylor
AdhedhasarThe Help
déning Kathryn Stockett
DibintangiViola Davis
Emma Stone
Octavia Spencer
Jessica Chastain
Bryce Dallas Howard
Allison Janney
DimusikiThomas Newman
SinématografiStephen Goldblatt
Dibesut déningHughes Winborne
Perusahaan
prodhuksi
Touchstone Pictures
DreamWorks Pictures
Reliance Entertainment
Participant Media
Image Nation
1492 Pictures
Harbinger Pictures
Dibabar déningWalt Disney Studios Motion Pictures
Tanggal metu
  • Agustus 9, 2011 (2011-08-09) (Beverly Hills)
  • Agustus 10, 2011 (2011-08-10) (Amerika Serikat)
Suwéné
146 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$25 juta[2]
Kalarisan$216.639.112[2]

The Help (film) menika film drama sajarah Amerika Serikat taun 2011 sing disutradarani dening Tate Taylor lan digawé dening Chris Columbus, Michael Barnathan lan Brunson Green. Naskah film iki ditulis dening Tate Taylor adhedhasar Bantuan dening Kathryn Stockett . Juru paragane film iki yaiku Viola Davis, Emma Stone, Octavia Spencer, Jessica Chastain, Bryce Dallas Howard lan Allison Janney .

The Help (film) wiwit ditayangke ing Beverly Hills tanggal 9 Agustus 2011 lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 10 Agustus 2011.[3] Film iki entuk komentar apik saka para juru kritik.

Juru Paraga[besut | besut sumber]

  • Viola Davis minangka Aibileen Clark
  • Emma Stone minangka Eugenia "Skeeter" Phelan
  • Octavia Spencer minangka Minny Jackson
  • Jessica Chastain minangka Celia Rae Foote
  • Bryce Dallas Howard as Hilly Walters Holbrook
  • Allison Janney minangka Charlotte Phelan
  • Ahna O'Reilly minangka Elizabeth Leefolt
  • Chris Lowell minangka Stuart Whitworth
  • Sissy Spacek minangka Mrs. Walters
  • Cicely Tyson minangka Constantine Bates
  • Mike Vogel minangka Johnny Foote
  • Anna Camp minangka Jolene Prancis
  • Brian Kerwin minangka Robert Phelan
  • Aunjanue Ellis minangka Yule May Davis
  • Ted Welch minangka William Holbrook
  • LaChanze minangka Rachel Bates
  • Mary Steenburgen minangka Elaine Stein
  • Leslie Jordan minangka Pak. Ireng
  • Wes Chatham minangka Carlton Phelan
  • David Oyelowo minangka Preacher Green
  • Dana Ivey minangka Grace Higginbotham
  • Ashley Johnson minangka Mary Beth Caldwell
  • Nelsan Ellis minangka Henry

Tanggepane juru kritik[besut | besut sumber]

FilmThe Help ditampa kanthi komentar apik saka juru kritik. Adhedhasar [./https://id.wikipedia.org/wiki/Rotten_Tomatoes Rotten Tomatoes], film iki entuk rating 75%, miturut 214 ulasan, kanthi rating rata-rata 7/10.[4] Adhedhasar Metacritic, film entuk skor 62 saka 100, adhedhasar 41 kritik, nuduhake "review apik".[5] Miturut CinemaScore, film kasebut entuk nilai "A +" saka penonton film kanggo skala A + nganti F.[6]

Box Office[besut | besut sumber]

Film The Help entuk $ 169,708,112 ing Amerika Utara lan $ 46,931,000 ing negara liyane. Total untunge sing ditampa dening film iki yaiku $ 216,639,112, ngluwihi anggaran nggawe film iki yaiku $ 25 yuta.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Help (12)". British Board of Film Classification. October 16, 2011. Retrieved February 20, 2018.
  2. a b "The Help (2011)". Box Office Mojo. Retrieved February 20, 2018.
  3. Breznican, Anthony (June 30, 2011). "'The Help' moves up its release date to Aug. 10". Entertainment Weekly. Retrieved February 20, 2018.
  4. "The Help (2011)". Rotten Tomatoes. Retrieved February 20, 2018.
  5. "The Help reviews". Metacritic. Retrieved February 20, 2018.
  6. "CinemaScore". cinemascore.com.

Pranala njaba[besut | besut sumber]