The Conjuring

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Poster The Conjuring 2 sing dipasang ning bis ing Inggris

The Conjuring iku filem Amérikah taun 2013 ajènre horor lan adikodrati sing disutradarani James Wan. Kanthi panganggit naskah Chad Hayes lan Carey Hayes. Filem iki dadi filem angka 1 saka filem seri The Conjuring.[1] Patrick Wilson lan Vera Farmiga ndhapuk minangka Ed lan Lorraine Warren, pangusut prakara adikodrati lan pangripta prakara utama bab adikodrati. Lapurané Ed lan Lorraine banjur njiwani filem The Amityville Horror.[2]  Pasangan Warrens teko lan bantu kulawarga Perron (Ron Livingston lan Lili Taylor), sing kena gangguan lelembut ing omahtaniné ing Rhode Island nalika 1971.[3]

The Conjuring dibabar ing Amérikah lan Kanada kala 19 Juli 2013, lan ing Inggris lan India nalika 6 Agustus 2013. Filemé éntuk panampa positip saka para kritikus lan ngasilaké bruto luwéh saka $318 yuta saka rantaman $20 yuta. Didhélok saka pikolehané, The Conjuring dadi salah siji filem horor sing ngasilaké bruto paling akèh. Filem lanjutané, The Conjuring 2, dibabar nalika 10 Juni 2016, sing uga kasil bruto akèh lan nampa kritik positip.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Collis, Clark (November 16, 2012). "'The Conjuring': First look at 'Insidious' director James Wan's new horror movie". Entertainment Weekly. Dijupuk March 10, 2013. 
  2. Alexander, Bryan (July 22, 2013). "The 'true' story behind 'The Conjuring'". USA Today. 
  3. "Vera Farming Spies Spirits In First The Conjuring Photos". Cinema Blend. Dijupuk March 10, 2013.