The Big Sick

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Big Sick
250px
Poster film The Big Sick
DisutradaraniMichael Showalter
DiprodhuseriJudd Apatow
Barry Mendel
DiskénariyoniKumail Nanjiani
Emily V. Gordon
DibintangiKumail Nanjiani
Zoe Kazan
Holly Hunter
Ray Romano
DimusikiMichael Andrews
SinématografiBrian Burgoyne
Dibesut déningRobert Nassau
Perusahaan
prodhuksi
FilmNation Entertainment
Apatow Productions
Dibabar déningLionsgate
Amazon Studios
Tanggal metu
  • Januari 20, 2017 (2017-01-20) (Festival Film Sundance)
  • Juni 23, 2017 (2017-06-23) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Juli 14, 2017 (2017-07-14) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
120 menit[1]
NagaraAmerika Serikat
BasaBahasa Inggris
Rantaman$5 juta[2]
Kalarisan$56,411,585[3]

The Big Sick yaiku filem komedi romantis Amerika Serikat taun 2017 sing disutradarani dening Michael Showalter lan digawé dening Judd Apatow lan Barry Mendel. Manuskrip iki ditulis dening Kumail Nanjiani lan Emily V. Gordon. Juru paragane Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter lan Ray Romano .

Film Big Sick wiwit tayang ing Festival Film Sundance tanggal 20 Januari 2017 [4] lan tayang ing Amerika Serikat tanggal 23 Juni 2017 lan tanggal 14 Juli 2017.[5] Film iki ditampa kanthiulasan apik saka juru kritik.

Paraga[besut | besut sumber]

  • Kumail Nanjiani minangka awakmu dhewe
  • Zoe Kazan minangka Emily Gardner (adhedhasar karakter Emily V. Gordon)
  • Holly Hunter minangka Beth Gardner, ibu Emily
  • Ray Romano minangka Terry Gardner, bapak Emily
  • Adeel Akhtar minangka Naveed
  • Zenobia Shroff minangka Sharmeen
  • Anupam Kher minangka Azmat
  • Bo Burnham minangka CJ
  • Aidy Bryant minangka Mary
  • Rebecca Naomi Jones minangka Jessie
  • Kurt Braunohler minangka Chris
  • Perbendaharaan Shenaz minangka Fatima
  • David Alan Grier minangka Andy Dodd
  • Vella Lovell minangka Khadija
  • Linda Emond minangka Dr. Cunningham

Tanggepane juru kritik[besut | besut sumber]

Film The Big Sick nampa ulasan apik saka juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomat, film kasebut nduweni rating 98%, miturut 259 review, kanthi rating rata-rata 8.3 / 10.[6] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 86 saking 100, adhedhasar 47 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[7]

Box office[besut | besut sumber]

Filem Big Sick entuk $ 42,873,127 ing Amerika Utara lan $ 13,538,458 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening filem iki mencapai $ 56,411,585, ngluwihi biaya produksi fileme $ 5 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 421,577, manggoni posisi kaping 18 ing box office.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "The Big Sick (15)". British Board of Film Classification. July 18, 2017. Retrieved April 26, 2018.
  2. "Peter Bart: Can 'The Big Sick' Grab Healthy Box Office Take Among Summer Tentpoles?". Deadline.com. October 18, 2017.
  3. a b c "The Big Sick (2017)". Box Office Mojo. Retrieved December 23, 2017.
  4. Patten, Dominic (December 5, 2016). "Sundance 2017: Robert Redford, New Rashida Jones Netflix Series, 'Rebel In The Rye' & More On Premiere, Docu, Midnight & Kids Slates". Deadline.com. Retrieved October 18, 2017.
  5. D'Alessandro, Anthony (February 14, 2017). "'The Big Sick' Will Spread To Theaters This Summer". Deadline. Retrieved October 18, 2017.
  6. "The Big Sick (2017)". Rotten Tomatoes. Retrieved December 23, 2017.
  7. "The Big Sick reviews". Metacritic. Retrieved December 23, 2017.

Pranala njaba[besut | besut sumber]