The BFG (filem 2016)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

The BFG ya iku filem petualangan fantasi saka Amèrikah taun2016 kang disutradharai lan ko-prodhuser déning Steven Spielberg, naskah filem iki ditulis déning Melissa Mathison lan dhedhasar saka novèl taun 1982 kang irah-irahané padha, novèl iki dianggit déning Roald Dahl. Filem iki dibintangi Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton, Jemaine Clement, Rebecca Hall, Rafe Spall lan Bill Hader. Ing filem iki critakaké, bocah manungsa wédok kang kekancan karo raksesa kang apikan, dubbed the "Big Friendly Giant", raksesa kang nggawa dhèwèké ing Praja raksesa, kang wong loro iku padha nyoba kanggo mungkasi raksesa kang mangan wong lan nempuh ing donya manungsa.

Kathleen Kennedy lan Frank Marshall miwiti pangembangan ing adhaptasi saka The BFG iku mbalik wuri ing taun 1990, lan akèh panganggit naskah kang diséwa kanggo nggawé naskah filem iki ing sawenèh taun. DreamWorks nampa hak filem saka Bukuné Dahl`s ing wulan Sèptèmber taun 2011, lan Marshall karo Sam Mercer mèlu minangka prodhuser filem iki, Mathison minangka panganggit naskah filem, lan Kennedy minangka prodhuser èksekutip. Spielberg diumumaké dadi sutradhara ing wulan April taun 2014, sarta kumpeni produksiné Amblin Entertainment minangka ko-prodhuser. Panjupukan gambar mligi iku diumumaké ing wulan Maret taun 2015, filem iki dadi filem dirèktorial pisanan saka Spielberg kanggo Walt Disney Pictures.[1]

The BFG digebyakaké ana ing Cannes Film Festival tanggal 14 Mèi taun 2016, lan digebyakaké ana Amèrikah lor ing biyoskup  El Capitan ing tanggal 21 Juni 2016.[2] Filem iki digebyakaké ana Amèrikah ing Disney Digital 3-D, RealD 3D, IMAX 3D,[3] and conventional theatrical formats on July 1, 2016, the same year of Dahl's centennial. Filem iki lumrahé nampa tanggepan positip nanging nampa kuciwan ing box office, nanging mung nampa pikolèhan $113 yuta saka budget kanggo gawé filem ya iku $140 yuta.[4][5][6][7]

Cathetan[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Masters, Kim (June 15, 2016). "Steven Spielberg on DreamWorks' Past, Amblin's Present and His Own Future". The Hollywood Reporter. Dijupuk June 27, 2016. 
  2. McCarten, Phil (June 22, 2016). "Spielberg brings Dahl's friendly giant to screens with 'The BFG'". Reuters. Dijupuk 23 June 2016. 
  3. "The BFG". IMAX. Dijupuk July 18, 2016. 
  4. Lang, Brent (July 3, 2016). "‘The BFG’ Flops: Has Steven Spielberg Lost His Blockbuster Touch?". Variety. Dijupuk July 18, 2016. 
  5. Mendleson, Scott (July 4, 2016). "Box Office: 'The BFG' Could Be Steven Spielberg's Most Significant Flop". Forbes. Dijupuk July 10, 2016. 
  6. McClintock, Pamela (July 3, 2016). "Box Office: Steven Spielberg's 'BFG' Equals Big Failed Gamble in U.S.". The Hollywood Reporter. Dijupuk July 10, 2016. 
  7. McNary, Dave (July 4, 2016). "‘Finding Dory’ Keeps Holiday Box Office Bright; ‘The BFG’ Fizzles". Variety. Dijupuk July 10, 2016.