The Aristocats

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Aristocats
Aristoposter.jpg
Poster layar jembar
Disutradarani Wolfgang Reitherman
Diprodhuseri Winston Hibler
Wolfgang Reitherman
Ditulis déning Ken Anderson
Larry Clemmons
Eric Cleworth
Vance Garry
Tom McGowan
Tom Rowe
Julius Svendsen
Frank Thomas
Ralph Wright
Dibintangi Phil Harris
Eva Gabor
Liz English
Gary Dubin
Dean Clark
Sterling Holloway
Roddy Maude-Roxby
Dimusiki George Bruns
Richard and Robert Sherman
Georges Bizet (lagu)
Dibabar déning Buena Vista Pictures
Tanggal metu
11 Dhésèmber 1970 (1970-12-11)
Suwéné
78 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris, Prancis
Rantaman $4 miliar dolar AS (perkiraan)

The Aristocats iku sawijining filem animasi prodhuksi Walt Disney Productions lan dirilis ing bioskop déning Buena Vista Pictures tanggal 11 Dhésèmber 1970. Film iki diadaptasi saka sawijining carita karya Tom McGowan lan Tom Rowe. Disney ngrancang bakal ngrilis sekuel kanthi judhul The Aristocats II ing sasi Dhésèmber 2005, lan bakal dirilis taun 2007, ananging proyèk mau dibatalaké ing wiwitan taun 2006.

Jenengé para paraga[besut | besut sumber]

  • Eva Gabor minangka Duchess: Sawijining kucing Nebelung. Ibu saka telu anak kucing.
  • Dean Clark minangka Berlioz: Sawijining kucing ragdoll. Anak kucing saka Duchess sing awarna klawu.
  • Liz English minangka Marie: Sawijining kucing Persia sing péngin dadi kucing sing bisa nembang. Anak kucing saka Duchess sing awarna putih.
  • Gary Dubin minangka Toulouse: Sawijining kucing American shorthair. Anak saka Duchess sing awarna jingga.
  • Phil Harris minangka Thomas O 'Malley: Sawijining kucing Abyssinian sing manggon ing dalan. Pungkasané manggon benarengan karo kulawarga Duchess.
  • Scatman Crothers minangka Scat Cat: Sawijining kucing Aegean sing bisa main saksofon.
  • Thurl Ravenscroft minangka Billy Bass: Sawijining kucing Australian mist sing bisa main bas.
  • Lord Tim Hudson minangka Hit Cat: Sawijining kucing American polydactyl sing bisa main gitar.
  • Vito Scotti minangka Peppo: Sawijining kucing American bobtail sing bisa main akordion.
  • Paul Winchell minangka Shun Gon: Sawijining kucing Siam sing bisa main drum.

Pranala njaba[besut | besut sumber]