The Amazing Grace

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
The Amazing Grace
DisutradaraniJeta Amata
Diprodhuseri
  • Jeta Amata
  • Alicia Arce
Ditulis déning
DiskénariyoniJeta Amata
Dibintangi
DinaratoriJoke Silva
DimusikiSammie Okposo
SinématografiJoe Taylor
Dibesut déningBrian Hovmand
Perusahaan
prodhuksi
Jeta Amata Concepts
Tanggal metu
  • 1 Juni 2006 (2006-06-01) (Nigéria)
  • 9 Mèi 2007 (2007-05-09) (Inggris)
Suwéné
100 menit
Nagara
  • Nigéria
  • Inggris
Rantaman£400,000 (estimated)

The Amazing Grace inggih punika filem sandhiwara sujarah saking Inggris-Nigeria ingkang kadamel taun 2006. Filem punika dipunsutradarani Jeta Amata, dhedhasar skénario anggitanipun Jeta Amata lan Nick Moran. Wondéné juru damel dipunayahi déning Amata lan Alicia Arce. Ingkang maragani filem punika antawisipun Joke Silva, Nick Moran, Scott Cleverdon, Mbong Odungide, Fred Amata, lan Zack Amata. Joke Silva kadhapuk dados narator ing filem punika. The Amazing Grace kasil mlebet ing sewelas nominasi lan menangi bebungah Achievement in Cinematography ing Africa Movie Academy Awards taun 2007.[1][2][3][4][5][6][7]

Ringkesan[besut | besut sumber]

Filem punika nyariyosaken babagan sujarah reformasi wontenipun dol-tinuku batur tukon ing Kraton Inggris. John Newton (Nick Moran) tumuju wonten salah satunggalipun panggènan ingkang sapunika jejuluk Nigeria kanthi nitih prau, saperlu numbasi para batur tukon, nanging saestu kaget ngadhepi kawontenan ing mriku. Salajengipun John Newton dados imam Katulik ing salah satunggalipun gréja ing Anglikan.[8][9]

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "AMAA Nominees and Winners 2007". African Movie Academy Award. Dijupuk 22 February 2011. 
  2. Ajonye, Akatu (9 January 2007). "The Movies That Changed The Colour of 2006". Newswatch (Lagos, Nigeria). Dijupuk 22 February 2011. 
  3. "Golden Handcuffs of motion picture bondage: slavery in cinema". New York Press (New York, USA). 4 April 2007. Dijupuk 22 February 2011. 
  4. Ham, Anthony (2009). West Africa. Lonely Planet Publications. k. 621. ISBN 978-1-74104-821-6. 
  5. Armes, Roy (2008). Dictionary of African filmmakers. Indiana University Press. k. 228. ISBN 978-0-253-35116-6. 
  6. Smith, Ian Haydn (2008). TCM international film guide (ed. 44). Wallflower Press. k. 235. ISBN 978-1-905674-61-9. 
  7. "The Amazing Grace (2006)". Rotten Tomatoes. IGN Entertainment, Inc. Dijupuk 22 February 2011. 
  8. Jury, Louise (10 May 2007). "Film gives Nigeria's side of the slave trade". Evening Standard (Kensington, London, UK). Dijupuk 22 February 2011. 
  9. "The Fabulous Picture Show: Half Nelson". Al Jazeera (Doha-Qatar). 2 Jul 2007. Dijupuk 22 February 2011. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]