Tevfik Esenç

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Tevfik Esenç (1904 – 7 Oktober 1992) iku sawijining wong buwangan Sirkasia sing urip ing Turki lan panutur pungkasan sing baud ing basa Ubykh.

Babad salira[besut | besut sumber]

Esenç iku diopèni déning mbah-mbahé sing nuturaké basa Ubykh ing sawetara wektu ing désané ing Hacı Osman ing Turki, lan awaké tau dadi lurah utawa kamituwa désané iku (Turki muhtar), sadurungé olèh pagawéyan dadi pagawé negeri ing Istanbul. Ing kana awaké bisa diwawancarani déning linguis Prancis Georges Dumézil lan kancané Georges Charachidzé sing nulisaké basané iki.