Basa Ubykh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Basa Ubykh utawa Ubyx iku sawijining basa Kaukasia Lor-Kulon kang saiki wis cures, nanging biyèn dipituturaké déning bangsa Ubykh ing pasisir Segara Ireng, saloring Abkhazia. Bangsa Ubykh kabèh ijrah masal menyang Turki ing dasawarsa 1860-an.

Basa Ubykh iku èrgatif lan aglutinatif lan ndrabèni akèh konsonan, kamangka vokalé namung loro waé. Cacahé konsonan nganti sakiwatengené 80.

Basa iki misuwur, déné panuturé pungkasané Tevfik Esenç, tilar donya ing taun 1992, nanging begjané kawruhé bab basa iki wis karekam lan katulis.