Tell Abu Hawam

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jars excavated from the site of Tell Abu Hawam

Tell Abu Hawam iku kutha cilik sing dibangun ing pungkasan jaman prunggu (abad kaping 14 BCE) ing tlatah sing saiki dadi kutha Haifa, Israèl. Abad kaping 6 BCE ahli géografi Scylax mratélakaké yèn kutha iki dumunung antara lempongan lan Tanjung Zeus (saiki Gunung Karmel). Kutha iki minangka kutha plabuhan lan désa warigaluh.

Wacan[besut | besut sumber]

  • The New Encyclopedia of Archaeological Excavations in the Holy Land, Volume 5, article Abu Hawam p 1553

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Médhia magepokan Tell Abu Hawam ing Wikimedia Commons

Rujukan[besut | besut sumber]

Koordhinat: 32°48′03″N 35°01′09″E / 32.80083°N 35.01917°E / 32.80083; 35.01917


Cithakan:Israèl-archaeology-stub