Gunung Karmel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Gunung Karmel
Mount Carmel
Cithakan:Lang-he-n Karem El/Har Ha'Karmel

Arab: الكرمل/جبل مار إلياس‎‎ Kurmul/Jabal Mar Elyas

jajaran gunung
Caiobadner - mount carmel.JPG
Gunung Carmel nalika srengéngé angslup, katon saka lawang mlebu Kibbutz Ma'agan Michael
Name origin: Secara harfiah, dalam Ibrani: kebun anggur Tuhan dan Gunung St. Elijah dalam Arab
Country Israèl
District Haifa
Highest point
 - elevation 525.4 m (1,724 ft)
Length 39 km (24 mi)
Width 8 km (5 mi)
Geology Batu kapur dan rijang
Plant ek, tusam, zaitun, dan laurel

Gunung Karmel (Cithakan:Lang-he-n, Har HaKarmel (lit. kebon anggur Tuhan); Yunani: Κάρμηλος, Kármēlos; Arab: الكرمل‎‎, Kurmul) iku jajaran gunung ing pasisir Israèl lor, mbentang wiwit saka Segara Mediterania arah kidul-wétan. Arkeolog wis nemu anggur kuna lan pangeprèsan lenga ing manéka lokasi ing Gunung Karmel.[1][2] Jajaran iki arupa cadhangan biosfer UNESCO lan sawetara kutha-kutha sing dumunung ing saubengé, mliginé kutha Haifa, kutha gedhé dhéwé katelu ing Israèl, dumunung ing pèrèng lor.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ Cheyne and Black, Encyclopedia Biblica
  2. ^ Jewish encyclopedia