Telik sandhi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Telik sandhi, (spionase, saka basa Prancis : espionnage) ya iku tumindak ngumpulake informasi kang dianggep rahasia magayutan sawijining organisasi tanpa idin kang sah saka kang nduweni informasi mau. Kang mbedakakae telik sandhi dibandhing laku intèlejèn liyane ya iku telik sandhi golek informasi kanthi langsung mlebu ing papan kang ana informasi iku, utawa langsung saka wong kang mangerteni babagan informasi mau banjur mbocorake marang pihak liyan kanthi pira-pira alasan. Mulane, telik sandhi asring tumindak kanthi nyaru dadi wong njero, wong kang cerak utawa malah dadi bagean saka organisasi kang ditelisik.

Telik sandhi kang kawentar[besut | besut sumber]

Telik sandhi ing filem[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Telik_sandhi&oldid=984724"