Telaga umub

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Boiling Lake
Dominica boiling lake.jpg
Koordhinat15°19′06″N 61°17′39″W / 15.31833°N 61.29417°W / 15.31833; -61.29417Koordhinat: 15°19′06″N 61°17′39″W / 15.31833°N 61.29417°W / 15.31833; -61.29417
Jinisdibanjiri fumarol
Basin countriesDominika
Max. lengths. 60 m
Max. widths. 60 m
Surface elevation800 m

Blumbang umub utawa Dominikan Lake dumunung ana ing Morne Taman Nasional Trois Pitons - Situs Warisan Dunia Dominika . Tlaga iki dibanjiri kanthi fumarol 6.5-mil (10,5   km) ing sisih wétan Roseau, Dominika . Tlaga iki kebak banyu saka banyu biru klawu sing biasane ditutupi dening awan uap. Tlaga iki kira-kira dhuwure 200 kaki (60 m).

Pasawangan pisanan saka tlaga iki pisanan ana ing taun 1870 dening Pak. Watt lan Dr. Nicholls, rong wong Inggris kang makarya ing Dominika nalika iku. Taun 1875, Pak H. Prestoe, ahli botani pemerintah, lan Dr. Nicholls ditugasake neliti fenomena alam. Padha ngukur suhu udhara lan ditemokake antawis 180 nganti 197 derajat Fahrenheit (82-91,5 derajat Celcius) ing pinggir, nanging ora bisa ngukur suhu ing tengah endi tlaga kasebut aktif. Padha ngrekam jero luwih saka 195 kaki (59 m).

Kanthi cara periodik, ana fluktuasi ing tingkat lan kegiyatan tlaga kasebut. Kabeh iki mung kosong ing sasi Juni 2006, nanging ing Januari 2009, tlaga kang isih urip kanthi gumregah.

Ora ana dalan langsu

menyang tlaga. Tlaga iki kira-kira 13 kilometer nganti tlaga saka dalan sing paling cedhak, ngliwati pegunungan sulfur, ing gunung lan liwat lembah ing pinggir dalan. Ing tanggal 6 Juli 2007, petualangan film petualangan George Kourounis dadi wong pisanan sing nyabrang tlaga sing nggodhok saka ndhuwur, sing digantung dening tali ing bagian sing paling nggodhok. Acara iki difilmkan kanggo seri TV Angry Pl

o

Dominika Boiling Lake spring telaga panas kang

paling gedhé kaloro ing donya. Paling gedhe yaiku Lake Wajan, dumunung ing Lembah Waimangu ing Rotorua, Selandia Baru .