Tedros Adhanom

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus - 2017 (36433272494) (cropped).jpg

Tedros Adhanom Ghebreyesus (Ge'ez: ቴዎድሮስ አድሓኖም ገብረኢየሱስ; lair tanggal 3 Maret 1965) yaiku salah sawijining panaliti lan pejabat kesehatan masarakat Ethiopia sing tau njabat wiwit taun 2017 minangka Direktur Jenderal Organisasi Kesehatan Donya. Tedros minangka dokter non-dokter pertama lan Afrika pisanan ing peran kasebut, sing wis direstui Uni Afrika. Dheweke wis nyekel rong posisi tingkat tinggi ing pamrentah Ethiopia: Menteri Kesehatan saka 2005 nganti 2012 lan Menteri Luar Negeri wiwit taun 2012 nganti 2016.