Taun Syamsiah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Taun Syamsiah utawa taun Solar, kanthi fisika iku unit relatif wektu sawijining planit ngubengi srengéngé. Setaun biyasa dipérang dadi sasi lan dina. Planet bumi ngubengi srengéngé ing sajeroning wektu setaun.

Miturut pananggalan Julius, setaun dumadi saka 365,25 dina, déné miturut kalendher Grégorius, setaun dumadi saka 365,2442 dina.

Taun Masehi sing didhasaraké taun syamsiah, saiki iki didhasaraké kalendher Grégorius.