Tata jeneng trinomial

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Tata jeneng trinomial (Basa Inggris: trinomial nomenclature) sajeroning biologi iku tegesé jeneng saka taxa sangisoré tataran spésies. Bab iki béda-béda kanggo sato kéwan lan tetanduran:

  • tumrap sato kéwan pirsani trinomen. Mung sak tataran diidinaké ing sangisoré tataran spésies: subspesies.
  • tumrap tetanduran pirsani jeneng ternary. Ora ana watesan cacahing tataran sangisoré tataran spésies: subspesies minangka tataran paling dhuwur.

Uga delengen[besut | besut sumber]