Tari topèng Cirebon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Jogèd topèng Cirebon ya iku jogèd ing Kasultanan Cirebon. Jogèd topèng iki minangka jogèd asli wewengkon Cirebon, kalebu Subang, Indramayu, Jatibarang, Majalengka, Losari, lan Brebes. Diarani jogèd topèng, jogèd iki juru tariné nganggo topèng nalika nari. Ing pamentasané, panariné diarani dhalang amarga maragakaké tokoh-tokoh carita.

Delenga uga[besut | besut sumber]