Tapado

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tapado
Photo of a bowl of tapado soup, yellow-orange in color, with crab, fish, and other ingredients visible in the bowl
A bowl of tapado with crab and other ingredients visible
Jeneng liyanéTapado Costeño
JinisSoup
Panggonan asalBelize, Guatemala, Honduras
Olah-olahan nasional gegayutanBelizean cuisine, Caribbean cuisine, Guatemalan cuisine, Honduran cuisine
Hawa ajanganHot
Woworan pokokSeafood, including: whitefish, crab, scallop, shrimp and prawn as food, and others; coconut milk, plantain; vegetables as sofrito.
Buku masakan: Tapado  Médhia: Tapado

Tapado minangka salah sawijining olahan sup panganan laut sing disedhiyakake ing negara-negara Amerika Tengah kayata Guatemala lan Honduras . [1] Nggunakake santen lan panganan laut uga plantain. Ing negara kasebut, tapado digandhengake karo komunitas Garifuna . [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Tapado Costeño: Honduran Seafood and Coconut Milk Soup". Hispanic Kitchen (ing basa Inggris). Dibukak ing 2018-10-24.
  2. Rose, Natalie (2012-11-03). "Coconut milk and boat-fresh seafood creates a Río Dulce specialty and the garífuna's most beloved dish". Revue Magazine. Revue Magazine. Dibukak ing 24 October 2018.