Tangga nada mayor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sajeroning téori musik, skala mayor utawa tangga nada mayor iku skala diatonik. Skala iki kasusun saka wolung not. Interval antara not kang urut-urutan sajeroning skala mayor ya iku

1, 1, 1/2, 1, 1, 1, 1/2
Tangga nada lan Kunci Diatonik
Circle of fifths
mol kres
mayor minor mayor minor
0 C a C a
1 F d G e
2 B g D b
3 E c A f
4 A f E c
5 D b B g
6 G e F d
7 C a C a
                    aksara cilik tegesé minor                        

angka nuduhaké jumlah mol utawa kres ing tangga nada (F = 1 mol, f = 4 mol, dst)


Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]