Tangga nada mayor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Jroning téori musik, skala mayor utawa tangga nada mayor iku skala diatonik. Skala iki kasusun saka wolung not. Interval antara not kang urut-urutan jroning skala mayor ya iku

1, 1, 1/2, 1, 1, 1, 1/2
Tangga nada lan Kunci Diatonik
Circle of fifths
mol kres
mayor minor mayor minor
0 C a C a
1 F d G e
2 B g D b
3 E c A f
4 A f E c
5 D b B g
6 G e F d
7 C a C a
                    aksara cilik tegesé minor                        

angka nuduhaké jumlah mol utawa kres ing tangga nada (F = 1 mol, f = 4 mol, dst)


Delengen uga[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]