Tangga nada mayor

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Jroning téori musik, skala mayor utawa tangga nada mayor iku skala diatonik. Skala iki kasusun saka wolung not. Interval antara not kang urut-urutan jroning skala mayor ya iku

1, 1, 1/2, 1, 1, 1, 1/2
Tangga nada lan Kunci Diatonik
Circle of fifths
mol kres
mayor minor mayor minor
0 C a C a
1 F d G e
2 B g D b
3 E c A f
4 A f E c
5 D b B g
6 G e F d
7 C a C a
                    aksara cilik tegesé minor                        

angka nuduhaké jumlah mol utawa kres ing tangga nada (F = 1 mol, f = 4 mol, dst)


Delengen uga[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]