Menyang kontèn

Tan Boen Aan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Tan Boen Aan

Tan Boen Aan utawa Adil Imanto (lair ing Banjarnegara ing 14 Agustus 1918) yaiku pulitikus Tionghoa-Indonesia. Saka masa pandudukan Jepang nganti kamerdikaan Indonesia, ia ngejabat dadi insinyur Jawatan Pekerjaan Umum (irigasi wilayah Brantas). Ia tergabung ing Parté Sosialis Indonesia. Ing masa Republik Indonesia Sarekat, ia ngejabat ing DPR ngewakili Jawa Wetan.[1] Ing masa Demokrasi Parlementer, taun 1950-1959, ia dadi salah sijining saka wolu wong peranakan Tionghoa sing dadi anggota legislatif, sing liyane menika Tan Po Gwan, Tjoa Sie Hwie, Tjung Tin Jan, Teng Tjin Leng, Siauw Giok Tjhan, Tjoeng Lin Sen (kemudian Tio Kang Soen), lan Yap Tjwan Bing (banjur kuwi Tony Wen utawa Boen Kim To).[2]

Referensi[besut | besut sumber]