Tamponade jantung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tamponade jantung
Classification and external resources
Perdarahan perikard kang gedhé amarga prosès kaganasan kaya ta kang bisa dideleng ing USG kang nyebabake tamponade. Panah katutup: jantung, panah kabukak: efusi
ICD-10 ICD10
ICD-9 ICD9
MedlinePlus 000194
eMedicine med/283 emerg/412
MeSH D002305

Tamponade jantung, utawa padhatan uga sinebut minangka tamponade perikad, ya iku tipe akut saka efusi perikard kang cairane ngakumulasi ing perikardium.