Tamponade jantung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Tamponade jantung
Classification and external resources
Perdarahan perikard kang gedhé amarga prosès kaganasan kaya ta kang bisa dideleng ing USG kang nyebabake tamponade. Panah katutup: jantung, panah kabukak: efusi
ICD-10ICD10
ICD-9ICD9
MedlinePlus000194
eMedicinemed/283 emerg/412
MeSHD002305

Tamponade jantung, utawa padhatan uga sinebut minangka tamponade perikad, ya iku tipe akut saka efusi perikard kang cairane ngakumulasi ing perikardium.