Taman Suropati

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Koordhinat: 6°11′57″S 106°49′57″E / 6.1993°S 106.8326°E / -6.1993; 106.8326

Taman Suropati

Taman Suropati (biyene Burgemeester Bisschopplein) ya iku sawijing taman ing Jakarta, Indonésia. Wiwitane jene taman iki kajupuk saka jeneng Walikota (Burgemeester) Batavia sepisanan G.J. Bisshop (1916-1920). Taman iki minangka punjering kawasan Menteng, mapan ing antarané patemone telung dalan utama ya iku Menteng Boulevard (Jl. Teuku Umar), Orange Boulevard (Jl. Diponegoro), lan Nassau Boulevard (Jl. Imam Bonjol). Biyene wujudé bukit, banjr diratakake lan lemahe dibuang ing Jl. Besuki. Lapangan iki wiwit ditanduri wit-witan utawa kembang ing taun 1920. Lapangan kang saikine sinebut Taman Suropati iki wiwit taun 1920 wis genteni lapangan bunder sajeroning Rencana Moojen. Taman Suropati kang ngrembuyung, wiwit sapérangan taun kapungkus, dipaesi anthi patung-patung karya pematung saka saindering ASEAN.

Cithakan:Batavia