Menyang kontèn

Taman Kasai Rinkai

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Taman Kasai Rinkai
Peta
PapanEdogawa, Tokyo, Jepang
Area805,861.13 square metres (199.13262 acres)
Created1989
Kang ngrumatTokyo Metropolitan Park Association
Jeneng resmiTaman Kasai Marine
Kadhapuk18 Oktober 2018
Angka2357[1]

Taman Kasai Rinkai (葛西臨海公園 Kasai Rinkai Kōen) yaiku taman ing Edogawa, Tokyo, Jepang, sing resmi dibukak tanggal 1 Juni 1989.[2] Taman iki kalebu papan perlindungan manuk lan akuarium Taman Sea Life Tokyo. Iki dibangun ing lahan sing direklamasi sing kalebu loro pulau buatan, dek observasi lan hotel. Iki minangka taman paling gedhe nomer loro ing distrik khusus Tokyo (sawise Taman Mizumoto)[3]

Kincir ria Daiya to hana sing dhuwure 117-metre (384 ft) dibukak ing taman kasebut ing taun 2001.[3] Ing dina sing padhang, nyedhiyakake pemandangan Tokyo Bay, Chiba, Edogawa, Tokyo Disneyland, lan Gunung Fuji. Dilaporake dadi kincir ria paling dhuwur nomer loro ing Jepang.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Kasai Marine Park". Ramsar Sites Information Service. Dibukak ing 18 October 2018.
  2. "Kasai Rinkai Park" (PDF). Tokyo Metropolitan Parks and Gardens List. Bureau of Construction, Tokyo Metropolitan Government. Diarsip saka sing asli (PDF) ing 8 September 2015. Dibukak ing 15 September 2015.
  3. a b "Kasai Rinkai Park". Tokyo Metropolitan Parks Association. Diarsip saka sing asli ing 24 September 2015. Dibukak ing 15 September 2015.