Menyang kontèn

Taman Bungkul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Taman Bungkul ya iku taman wisata kang mapan ing jantung kutha Surabaya ya iku jalan Raya Darmo.

Latar Kawuryan[besut | besut sumber]

Jeneng taman bungkul, pancen ora bisa uwal saka sawijining tokoh kang meanawani banget sajeroning panyebaran agama Islam ing tlatah Surabaya lan kiwa-tengené. Panjenengane ya iku Ki Ageng Supo kang candhaké éntuk gelar Sunan Bungkul utawa Mbah bungkul kang makame mapan ing samburine taman iki lan uga minangka papan panggonan tumrap para pejiarah.

Wiwit diresmikake tanggal 21 maret 2007, Taman Bungkul memang sangsaya mikat ati amarga sarana kang ana wis bsa sinebut komplit, kaya ta skateboard track lan BMX track, Jogging track, Plaza (panggung kanggo Live performance manéka jinis entertainment), Zona akses Wi-fi gratis, telepon umum, Area green park kanthi kolam air mancur, taman dolanan nganti pujasera uga ana.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  • "Taman Bungkul Surabaya" (HTML). Dibukak ing 2012-06-29.
  • "Taman kutha". Diarsip saka sing asli (php) ing 2012-06-19. Dibukak ing 2012-06-29.

Uga delengen[besut | besut sumber]


Cithakan:Wisata-stub