Tahu aci

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tahu aci

Tahu aci ya iku sawijining panganan khas arupa tahu sing diisèni aci (glepung pathi) saka Kabupatèn Tegal. Tahu aci maujud segi telu utawa kothak sing digorèng ing lenga sing megung. Paganan iki didol ing warung lan dipangan minangka nyamikan. Tahu iki rasané gurih lan empuk nalika dipangan.

Cara nggawé[besut | besut sumber]

Bahan[besut | besut sumber]
  • Tahu pong 15 wiji
  • Glepung pathi 250 gram
  • Banyu 75 ml
  • Endhog pitik 2 wiji
  • Mrica
  • Bawang 2
  • Brambang 3
  • Uyah
  • Loncang 2 lonjor
Patung tahu aci
Cara ngolah[besut | besut sumber]
  1. Campur glepung, banyu lan endhog banjur udhak nganti kalis
  2. Uleg bawang, brambang, mrica lan uyah nganti alus lan suntak ing adhonan
  3. Rajang loncang lan wènèhaké adhonan
  4. Lebokaké aci ing jero tahu
  5. Gorèng tahu ing lenga panas nganti mateng
  6. Entas lan bisa dipangan