Tahanan pulitik

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Anggota Parté Nasionalis Basque (PNV), Sabino Arana ing kunjara Larrinaga, Bilbao, 1895. Dhèwèké mbelo kamardikan Kuba.

Tahanan pulitik utawa sok dicekak dadi tapol iku wong sing ditahan ing papan tahanan utawa papan pambuangan (kamp konsèntrasi), amarga duwé ide-ide utawa pandhangan sing dianggep nentang pamaréntah utawa mbebayani marang kakuwasan nagara.

Tahanan pulitik béda karo tahanan kriminal. Tahanan pulitik ditahan amarga tindakané sing dianggep nglawan garis-garis pamikiran lan kawicaksanan pamaréntah. Tahanan uga béda karo narapidana. Tahanan iku wong sing ditahan lan durung ngliwati prosès peradilan, déné narapidana wis ngliwati peradilan final.

Pranala njaba[besut | besut sumber]