TNT

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
TNT
Kejaba ditélakaké suwaliké, data ing ndhuwur kanggo
ing suhu lan tekanan standar (25°C, 100 kPa)

Sangkalan lan referensi

Trinitrotoluene ( /ˌtrˌntrˈtɒljun/ ; [1] [2] TNT), utawa luwih khusus 2,4,6-trinitrotoluene, iku salah sawijining jinis senyawa kimia kanthi rumus C 6 H 2 (NO 2 ) 3 CH 3 . Solid kuning iki kadang digunakake minangka reagen ing sintesis kimia, nanging paling misuwur minangka bahan eksplosif kanthi sifat penanganan sing trep. Hasil TNT sing eksplosif dianggep minangka konvensi komparatif bom standar lan kerusakan bahan peledak . Ing kimia, TNT digunakake kanggo ngasilake uyah transfer muatan .

Potongan TNT kelas bahan peledak
Leleh Trinitrotoluene jam 81 °C (178 °F)
  1. Cithakan:MerriamWebsterDictionary
  2. Cithakan:Dictionary.com