Téori impunan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Téori himpunan)
A Venn diagram illustrating the intersection of two sets.

Téori impunan iku cawang logika matématika sing nyinaoni impunan, kang ora resminé ya iku kumpulan barang. Senajan sembarang tipe obyèk bisa diklumpukaké dadi impunan, téori impunan digunakaké paling kerep kanggo obyek sing cocog kanggo matématika. Basa téori impunan bisa digunakaké ing ukara salawasé kabèh objèk matématika.

Kajian modhèren téori impunan iki diwiwiti déning Georg Cantor lan Richard Dedekind ing 1870-an. Sawisé ditemokaké paradhoks ing téori impunan naif, akèh sistem aksiom padha diajokaké ing awal abad rong puluh, sing paling misuwur ya iku aksiom Zermelo-Fraenkel, nganggo aksioma pilihan.

Téori impunan umum digunakaké minangka sistem dhasar kanggo matématika, utamané ing wangun téori impunan Zermelo-Fraenkel karo aksiom pilihan. Sajabane kagunan dhasaré, téori impunan iku cawang matématika dhéwé, kanthi masarakat riset sing aktif. Riset kontemporèr saka téori impunan kalebu topik kang werna-werna, saka struktur garis wilangan réal nganti nyinaoni konsistènsi saka kardhinal gedhé.

Cathetan[besut | besut sumber]

Wacan luwih lanjut[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikibooks
Wikibooks gadhah buku kanthi sesirah
Wikibooks
Wikibooks gadhah buku kanthi sesirah
Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Téori_impunan&oldid=1084126"