Logika matématika

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Logika matématika iku cabang logika lan matématika sing ngandhut kajian matématis logika lan aplikasi kajian iki ing babagan-babagan liya sajabaning matématika. Logika matématika magepokan karo èlmu komputer lan logika filosofis. Téma utama sajeroning logika matématika antarané kakuwatan èksprèsif saka logika formal lan kakuwatan dhedhuktif saka sistem pambuktèn formal. Logika matématika kerep dipérang dadi cabang-cabang saka téyori hmpunan, téyori modhèl, téyori rékursi, téeori pambuktèn, sarta matématika konstruktif. Babagan-babagan iki duwé asil dhasar logika sing sarupa.

Cithakan:Babagan matematika