Tèkstur

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Tekstur ya iku wujud utawa kaanan kang ana ing dasaré barang kang bisa di dumuk utawa dideleng langsung ing manungsa.Tekstur kapérang dadi loro 2:

  • Tekstur Nyata utawa sok diarani tekstur reil

Tekstur Nyata yakuwi wujud penampang kang ana ing seni rupa rong dhimènsi kang wujud penampang bisa di cekel lan bisa dirasakaké ing telapakan tangan kasar lan lembuté penampang rong dhimènsi utawa telu dhimènsi.

  • Tekstur Maya (semu) utawa sok diarani tekstur ora nyata

Tekstur maya (semu,ora nyata) ya iku kaanan dasaré penampang kang antara padèlengan karo dicèkel langsung karo tangan ora padha wujudé.Tekstur semu utawa ora nyata bisa uga diolah ing wujug wernané utawa kelir lan wujud warna gradasi ing dasaré penampang (lumah)