Tèh klawu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gelas teh Earl Grey

Teh Earl Grey minangka salah sawijining jinis ombenan campuran teh sing wis dirasakake kanthi tambahan minyak bergamot . Minyak wangi kulit iki ditambahake ing teh ireng kanggo menehi rasa unik ing Earl Gray. [1] Biasane, Earl Grey digawe saka teh ireng kayata keemun China lan mulane dimaksudake supaya diombe tanpa susu. Nanging, perusahaan teh wiwit wiwit nawakake Earl Gray adhedhasar teas sing luwih kuat kayata Ceylons sing luwih cocog karo tambahan susu utawa krim. Varietas liyane uga wis dikenalake, kayata ijo utawa oolong . [2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Richardson, Ben (6 April 2006). "Bergamot growers get whiff of success". BBC News. Diarsip saka sing asli ing 26 November 2010. Dibukak ing 7 December 2010.
  2. Jane Pettigrew (Mar 7, 2014). Tea Classified: A Tealover's Companion. Pavilion Books.