Tèh ganja

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Teh ganja karo kayu manis lan madu agave
Pucuk kembang lanang

Teh ganja (uga dikenal minangka teh gulma, teh panci, teh ganja utawa rebusan ganja) yaiku minuman sing diinfus ganja sing disiapake kanthi nyapu macem-macem bagian tanduran ganja ing banyu panas utawa adhem. Teh ganja umume diakoni minangka bentuk alternatif persiyapan lan panggunaan tanduran ganja, sing luwih dikenal kanthi jeneng ganja, pot, utawa gulma. Tanduran iki wis suwe dingerteni minangka obat herbal [1] digunakake dening profesional kesehatan ing saindenging jagad kanggo nyenengake gejala penyakit, [2] uga obat psikoaktif sing digunakake kanthi rekreasi [3] lan tradhisi spiritual. Sanajan ora umum ditindakake tinimbang cara populer kayata ngrokok utawa ngonsumsi edibles , ngombe teh ganja bisa ngasilake efek terapi fisik lan mental sing padha. Efek kaya ngono biasane disebabake karo konten teh THC, tingkat sing gumantung banget karo teknik persiyapan individu sing nglibatake volume, ganja, lan wektu sing nggodhok. [4] Uga umum karo bentuk ganja iki yaiku komponen pemanas sing ditindakake sadurunge digunakake. Amarga praktik konsumsi ganja sing umum banget saiki (saiki beda karo panggunaan sejarah), panelitian sing kasedhiya babagan komposisi teh ganja diwatesi lan adhedhasar umume babagan ganja amarga ana sacara botani .

Miturut panaliten taun 2007 sing diterbitake ing Jurnal Etnofarmakologi, komposisi teh ganja kena pengaruh karo kriteria kalebu, nanging ora diwatesi, suwene wektu nalika ganja dikepung, volume tèh sing disiyapake, lan wektu suwene kanggo teh kasebut disimpen sadurunge dikonsumsi. [4] Panliten kasebut nyebutake cara level THC lan THCA nyebabake variabilitas komposisi kanthi ngganti bioaktivitas minuman kasebut. Mula, teh ganja sing kalebu ganja kurang bioaktif, "adhedhasar area puncak HPLC" bakal nduduhake komposisi sing beda-beda.

Preparasi[besut | besut sumber]

Miturut panaliten anyar babagan konsentrasi lan stabilitas cannabinoid sajrone nyiyapake minyak ganja lan teh, periode sing nggodhok limalas menit ditemokake cukup kanggo nggayuh konsentrasi paling gedhe saka cannabinoid ing solusi teh. [5] Nanging, nyiyapake minyak ganja ing panliten kasebut ditemokake kanggo njamin stabilitas ganja sing luwih dhuwur tinimbang sing ditemokake nalika nyiyapake teh ganja.

Disaranake sadurunge nggunakake dekaroksilat ganja sadurunge supaya tèh psikoaktif cukup. Nggunakake santen tinimbang susu susu uga dadi pilihan. Siji bisa nambah rempah-rempah kayata kapulaga, pala, kunyit, vanila, almond lan liya-liyane. Ayo jupuk teh nganti 5-10 menit, maneh yen nggunakake bahan non dekaroksilas

i.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Russo, Ethan (2013). Cannabis and Cannabinoids: Pharmacology, Toxicology, and Therapeutic Potential. Routledge. pp. 37–51.
  2. Peltzer, Karl (Summer 2008). "Use of traditional complementary and alternative medicine for HIV patients in KwaZulu-Natal, South Africa". BMC Public Health. 8: 255. doi:10.1186/1471-2458-8-255. PMC 2503977. PMID 18652666.
  3. Patton, George (2002). "Cannabis use and mental health in young people: cohort study". The BMJ. 325 (7374): 1195–1198. doi:10.1136/bmj.325.7374.1195. PMC 135489. PMID 12446533.
  4. a b Hazekamp, Arno (Spring 2017). "Cannabis tea revisited: A systematic evaluation of the cannabinoid composition of cannabis tea". Journal of Ethnopharmacology. 113 (1): 85–90. doi:10.1016/j.jep.2007.05.019. PMID 17604926.
  5. Pacifici, R (August 2017). "Evaluation of cannabinoids concentration and stability in standardized preparations of cannabis tea and cannabis oil by ultra-high performance liquid chromatography tandem mass spectrometry". Clinical Chemistry and Laboratory Medicine. 55 (10): 1555–1563. doi:10.1515/cclm-2016-1060. PMID 28207408.