Susu bubuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Susu bubuk

Susu bubuk utawa susu garing minangka salah sawijining produk susu sing diproduksi dening susu sing nguap nganti garing . Salah sawijining tujuan kanggo ngeringake susu yaiku ngreksa; bubuk susu duwe umur rak sing luwih dawa tinimbang susu cair lan ora perlu didhem, amarga kandungan lembab sing kurang. Tujuan liyane yaiku nyuda akeh kanggo ekonomi transportasi. Susu bubuk lan produk susu kalebu barang kayata susu garing, nonat lemak (susu skimmed), buttermilk garing, produk whey garing lan campuran susu garing. Akeh produk susu sing diekspor sesuai karo standar sing ditemtokake ing Codex Alimentarius . Akeh jinis bubuk susu didol ing ijol-ijolan .