Surströmming

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Surströmming
Surströmming.jpg
Opened can of surströmming in brine
Panggonan asalSweden
Woworan pokokBaltic herring
Buku masakan: Surströmming  Médhia: Surströmming

Surströmming ( kaucapaké [ˈsʉ̂ːˌʂʈrœmːɪŋ] ; Swedish punika entheng-salted fermented Baltik herring tradisional kanggo masakan Swedish wiwit ing paling ing abad kaping-16.Herring Baltik, sing diarani strömming ing Swèdhen, luwih cilik tinimbang herring Atlantik, sing ditemokake ing Segara Lor . Cara tradisional, definisi strömming yaiku "herring mancing ing perairan payau ing sisih Lor Baltik ing Selat Kalmar ". Herring sing digunakake kanggo surströmming bisa dicekel sadurunge mangan nalika wulan April lan Mei.

Surströmming ing persiapan tradisional: disajikake ing roti lapis karo kentang rebus lan salad
Surströmming karo kentang lan bawang ing tunnbröd sing diwenehi daging, disedhot karo susu adhem