Sunita Williams

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sunita Williams
Antariksawati NASA
StatusAktif
Lair (1965-09-19) Sèptèmber 19, 1965 (umur 56)
Euclid, Ohio, Amerika Sarekat
Pedamelan sanèsPilot uji coba
PeringkatUS Navy O6 infobox.svg Kapten Angkatan Segara Amerika Sarekat
PamilihanKelompok Antariksawan NASA 17
Èmblem misiSTS-116 ISS Expedition 14 ISS Ekspedisi 15 STS-117 Ekspedisi 32 Ekspedisi 33

Sunita Lyn Williams (lair 19 Sèptèmber 1965; umur 56 taun) yaiku antariksawati lan perwira Angkatan Segara Amerika Sarekat sing biyen nyetak rekor kanggo lumaku antariksa paling akeh dening wadon (pitu) lan wektu lumaku antariksa paling suwe kanggo wadon (50 jam, 40 minit).[1][2][3][4][5][6] Williams ditugaske menyang Setatsiyun Antariksa Internasional minangka anggota Ekspedisi 14 lan Ekspedisi 15. Ing 2012, ia bertugas minangka insinyur penerbangan ing Ekspedisi 32 lan banjur kuwi komandan Ekspedisi 33.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Astronaut Biography: Sunita Williams". SpaceFacts.de. Dibukak ing March 17, 2013.
  2. "Astronaut Biography" (PDF). National Aeronautics and Space Administration. Houston, Texas: National Aeronautics and Space Administration. August 2018.
  3. Garcia, Mark. "Peggy Whitson Breaks Spacewalking Record". NASA blog. NASA. Dibukak ing March 30, 2017.
  4. NASA (2007). "Sunita L. Williams (Commander, USN)" (PDF). National Aeronautics and Space Administration. Dibukak ing December 19, 2007.
  5. "Spacewalking astronauts conquer stiff bolt, install key power unit on 2nd trip outside". Associated Press. 2012. Diarsip saka sing asli ing September 8, 2012. Dibukak ing September 6, 2012.
  6. Tariq Malik (2007). "Orbital Champ: ISS Astronaut Sets New U.S. Spacewalk Record". Space.com. Dibukak ing December 19, 2007.

 Artikel ini berisi bahan berstatus domain umum dari situs web atau dokumen National Aeronautics and Space Administration.

Pranala jaba[besut | besut sumber]