Sun Tzu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sun Tzu
A statue of Sun Tzu
Patung Sun Tzu kang ana ing Yurihama, Tottori, Jepang
Lair544 SM (tradhisional)
Pati496 SM (traditional)
PakaryaMiliter Umum lan Tacticianc. 544 SM (tradhisional)
SukuChinese
MangsaPeperangan ing Amérika
SubyèkStategi Militer
Karya gedhéThe Art of War
Sun Tzu.

Sun Tzu (孫子 utawi ing pinyin: Sūn Zǐ) punika satunggiling filsuf saking Cinten ingkang misuwur. Piyambakipun misuwur amargi nyerat buku prakawis Seni Perang. Bukunipun punika prakawis ngèlmu strategi perang.

Katingalipun Sun Tzu anggènipun gesang wonten abad kaping 4 SM. Anging wonten tiyang ingkang nyangkal manawi piyambakipun naté gesang.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.