Sun Tzu

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Disambig.svg
Kaca iki ngenani the military strategist. Kanggo the mathematician, pirsani Sun Tzu (mathematician).
Sun Tzu
A statue of Sun Tzu
Patung Sun Tzu kang ana ing Yurihama, Tottori, Jepang
Lair 544 SM (tradisional)
Pati 496 SM (traditional)
Pakarya Militer Umum lan Tacticianc. 544 SM (tradisional)
Suku Chinese
Mangsa Peperangan ing Amerika
Subyèk Stategi Militer
Karya gedhé The Art of War
Sun Tzu.

Sun Tzu (孫子 utawi ing pinyin: Sūn Zǐ) punika satunggiling filsuf saking Cinten ingkang misuwur. Piyambakipun misuwur amargi nyerat buku prakawis Seni Perang. Bukunipun punika prakawis ngèlmu strategi perang.

Katingalipun Sun Tzu anggènipun gesang wonten abad kaping 4 SM. Anging wonten tiyang ingkang nyangkal menawi piyambakipun naté gesang.


Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sun_Tzu&oldid=804579"