Sumringah

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Ngguyu, kaya bocah-bocah Bangladeshi iki, minangka ekspresi khas kabungahan.

  Tembung bungah ateges ngrasakake seneng lan seneng banget . [1]

Sebab[besut | besut sumber]

Sebab-sebab kegembiraan wis diwenehake karo macem-macem sumber.

"Yen pikiran iku murni, bungahe kaya bayangan sing ora bakal lunga." - Gautama Buddha, [2]

"[Joy minangka] dimensi emosional kanggo urip sing apik, urip sing apik lan urip kanthi apik." - Miroslav Volf [3]

"Iki minangka kabungahan sejatine ing sajroning urip, digunakake kanggo tujuan sing diakoni dhewe minangka kekuwatan sing kuwat; sing wis kesel banget sadurunge sampeyan dibuwang ing tumpukan kethokan; dadi kekuwatan Alam tinimbang klambi cilik sing egois kelainan lan keluhan sing sambat manawa jagad iki ora bakal nyedhiyakake dheweke supaya sampeyan seneng. " - George Bernard Shaw [4]

Arianna Huffington uga wis dadi panyengkuyung pemicu kabungahan, nuwuhake rasa seneng liwat pemicu tartamtu. [5] Iki minangka pemicu sing ana gandhengane karo kegiatan sing stimulasi neurokimia tartamtu kayata dopamin. [6] Miturut Huffington, kegiyatan sing bisa nuwuhake respon neurokimia positif minangka produsen kabungahan lan dadi sumber kabecikan.

Ingrid Fetell Lee wis nyinaoni sumber suka cita . Dheweke nulis buku "Joyful: The Surprising Power of Ordinary Things to Create Luar Biasa", [7] lan menehi ceramah TED babagan topik kasebut, kanthi judhul "Endi rasa seneng ndhelikake lan kepiye cara nemokake." [8] Liwat panelitian desaine, dheweke nemokake yen kabungahan ndhelik ing obyek warna, akeh obyek, obyek bunder, lan obyek sing ningkatake.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Joy - Definition of joy in English by Oxford Dictionaries". Oxford Dictionaries - English. Dibukak ing 21 November 2017.
  2. "A quote by Gautama Buddha". Goodreads.com. Dibukak ing 21 November 2017.
  3. Volf, Miroslav (Spring 2016). Joy and Human Flourishing. Fortress Press. p. 133. ISBN 978-1-4514-8207-2.
  4. "Man and Superman - Wikiquote". En.wikiquote.org. Dibukak ing 21 November 2017.
  5. Huffington, Ariana. "Joy Triggers".
  6. Jiang, Daniel. "Getting High Naturally - Happiness on Demand". Happyness By Design. Dibukak ing 7 September 2020.
  7. Lee, Ingrid Fetell. Joyful: The Surprising Power of Ordinary Things to Create Extraordinary Happiness.
  8. Lee, Ingrid Fetell, Where joy hides and how to find it (ing basa Inggris), dibukak ing 2020-10-02