Guyu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bocah lanang Toraja ngguyu.

Ngguyu minangka eksprèsi swara (ditulis ha ha ha utawa lol lan liya-liyané), utawa minangka gegambaran kabungahan utawa rasa seneng, utawa ing babagan rasa bungah lan tekanan (ngguyu ing pangrasa). Minangka asil saka (ing tumindak psikologi) saka lelipuran, cekikik lan bebarengan liyané. Guyon sing akèh bisa nggawa luh utawa uga lara sing sedhengan.

Ngguyu minangka bagian saka solah bawa manungsa sing normal saka otek lan bisa mbiyantu manungsa supaya bisa ngresiki swasana ing urip sosial lan bisa nggambaraké emosi ing jejagongan.

Ananging ora asring ngguyu minangka cara kanggo nutupi kasusahan sing jero, sing ora bisa diwedharaké. Ngguyu ing 10 menit bisa ngobong 1000 kalori.