Strong Girl Bong-soon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Strong Girl Bong-soon [1] ( Hangul힘쎈여자 도봉순; RRHimssenyeoja Do Bong-sun) ya iku sèri télévisi Koréa Kidul tahun 2017 sing dibintangi déning Park Bo-young minangka wanita kanthi kekuwatan super. Sèri iki uga dibintangi déning Park Hyung-sik lan Ji Soo. Sèri kasebut ditayakaké ing JTBC wiwit tanggal 24 Fèbruari nganti 15 April 2017. [2] [3] [4] [5] Sèri kasebut minangka hit komèrsial lan dadi salah sawijining drama Koréa sing paling dhuwur ratingé ing sejarah télevisi kabel . [6] [7]

Aleran[besut | besut sumber]

Do Bong-soon ( Park Bo-young ) lair kanthi nduwèni kekuatan super. Kekuwatané diwarisaké mung kanggo para wong wadon ing kulawargané. Dhèwèké nduwé gegayuhan ya iku nggawé video game kanthi awaké dhéwé kang dadi tokoh utama. Dhèwèké kepéngin banget dadi wanita sing alus lan elegan, ya iku tipe wong wadon kang disenengi déning In Guk-doo ( Ji Soo ), sawijining pejabat polisi kanca cedaké Bong-soon. Amarga kekuwatané, dhèwèké èntuk kerja minangka pengawal pribadiné Ahn Min-hyuk ( Park Hyung-sik ), CEO saka perusahaan game, Ainsoft. Beda karo Guk-doo, Min-hyuk yaiku wong sing seneng dolanan, ora nggatekaké aturan, lan ora seneng karo polisi. Dhèwèké nampa ancaman anonim lan ndadékaké dhèwèké bisa nyewa Bong-soon dadi pengawalé, sawisé ndeleng Bong-soon bisa ngalahaké wong lanang kang ngancam wong lanang tuwa sing dadi sopir bis sekolah dhasar.

Serangkaian kasus penculikan kedadéyan ing Dobong-dong, distrik panggonané Bong-soon. Amarga kasus kasebut, Bong-soon nékad bakal nyekel para penculiké, amarga kanca apiké Bong-soon uga dadi korban. Kanthi pitulung lan pelatihan saka Min-hyuk, dhèwèké bisa ngontrol kekuwatané supaya bisa digunakaké kanthi sabab sing apik. Min-hyuk lan Bong-soon banjur njalin katresnan amarga kerep ngadepi masalah bebarengan.

Aktor[besut | besut sumber]

Utama[besut | besut sumber]

  • Park Bo-young minangka Do Bong-soon [8]
    • Shin Bi minangka Do Bong-soon enom
  • Park Hyung-sik minangka Ahn Min-hyuk [9] [10]
    • Choi Seung-hun minangka Ahn Min-hyuk enom

Pendhukung[besut | besut sumber]

Wong ing sekitare Do Bong-soon[besut | besut sumber]

  • Ahn Woo-yeon minangka Do Bong-ki
    • Lee Hyo-dan minangka Do Bong-ki enom
Adhi kembaré Bong-soon.
Ibuné Bong-soon.
Bapakné Bong-soon.
  • Park Bo-mi minangka Na Kyung-shim
Kancané Bong-soon.
  • Baek Soo-ryun minangka Lady Soon-shim
Simbahé Bong-soon.
  • Kim Mi-hee minangka ibuné Myung-soo
  • Kim Soo-yeon minangka ibuné Jae-soon

Wong ing sekitare Ahn Min-hyuk[besut | besut sumber]

Sekretarisé Min-hyuk.
  • Han Jung-kook minangka Ahn Chul-do
Bapakné Min-hyuk, Ketua Ohsung Group.
  • Kim Seong-beom minangka Ahn Dong-ha
Kakangné Min-hyuk.
  • Shim Hoon-gi minangka Ahn Dong-suk
Kakangné Min-hyuk.
  • Lee Se-wook minangka Ahn Kyung-hwan
Kakangné Min-hyuk.

Prodhuksi[besut | besut sumber]

Drama kasebut ditulis déning Baek Mi-kyung sing sadurungé nulis Beloved Eun-dong lan disutradharani déning Lee Hyung-min saka Ms. Temper and Nam Jung-gi. Sèri iki diprodhuksi wiwit tanggal Oktober 2016 lan rampung ing tanggal 11 April 2017. [12] [13]

Drama kasebut dadi patemon antarané Park Hyung-sik lan Yoo Jae-myung sing sadurungé kerja bareng ing drama KBS2 Hwarang: The Poet Warrior Youth.

Siaran internasional[besut | besut sumber]

  • Bendera_Thailand Thailand : Siaran ing Channel 7 saben dina Setu lan Minggu ing 09:45 wiwit 26 Agustus 2017.
  • Filipina : perdana ing tanggal 4 Oktober, 2017, minangka bagéan saka GMA Network 's The Heart of Asia ing judhul Strong Girl Bong-soon.
  •  Malaysia : Siaran ing 8TV saben Rebo lan Kemis ing 22:30 nganti 23:30 wiwit 2 Juli nganti 17 September 2018. Siaran ing NTV7 wiwit Senin nganti Jumuah jam 18:00 nganti 19:00 wiwit tanggal 27 September 2019.
  • Singapura : Siaran ing saluran TV kabel Hub VV Drama saben dina Setu jam 22.00 wiwit tanggal 24 Maret 2018. Uga disiaraké saben Setu lan Minggu jam 21.00 ing Channel U, wiwit tanggal 13 Oktober 2018.
  •  Sri Lanka : Kasedhiya kanggo streaming ing Iflix karo subtitle Sinhalese lan Inggris. [14]
  • Ing saindenging jagad, siaran bisa diakses ing perusahaan siaran internet Rakuten Viki, Viu, Netflix sawisé siaran ing Koréa.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Strong Girl Bong-soon". JTBC Worldwide. JTBC Content Hub. Dijupuk February 10, 2018. 
  2. Jo, He-rim. "[V Report] Park Bo-young wears toy crown, thanks fans". Kpop Herald. Herald Corporation. Dijupuk October 3, 2016. 
  3. Park, Hyeon-min. [단독] 박형식, 차기작 '도봉순' 확정…박보영과 첫 호흡. Naver (ing basa Korea). OSEN. Dijupuk October 3, 2016. 
  4. Myeong, Hee-sook. "JTBC·박형식 양측 "'도봉순' 확정, 내년 편성 예정"(공식입장)". News1 News (ing basa Korea). News1 Korea. Dijupuk October 3, 2016. 
  5. Myung, Hee-sook. "JTBC 측 "박보영, '힘쎈여자 도봉순' 주연 긍정 검토 중"(공식입장)" (ing basa Korea). New1 Korea. Dijupuk December 12, 2016. 
  6. Park, Jin-young. [美친시청률] '도봉순' 로맨스 타고 시청률 또 터졌다..9.66% 새 기록. Naver (ing basa Korea). Osen. Dijupuk October 10, 2017. 
  7. Jie, Ye-eun. "'Strong Woman Do Bong-soon' ends with JTBC's top viewership". Kpop Herald. Herald Corporation. Dijupuk October 10, 2017. 
  8. Yoon, Ga-yi. "[단독]박보영 JTBC '힘쎈여자 도봉순' 원톱 주연 낙점". Daum (ing basa Korea). Newsen. Dijupuk December 12, 2016. 
  9. Seon, Soo-mi. '뽀블리' 박보영, '힘센 여자 도봉순' 괴력 만렙녀로 컴백 (ing basa Korea). E News 24. Dijupuk December 12, 2016. 
  10. Hwang, Soo-yeon. "박형식 '도봉순' 남주인공 캐스팅, 츤데레 CEO로 돌아온다" (ing basa Korea). Herald Corporation. Dijupuk December 12, 2016. 
  11. Park, Ah-reum. "[POP이슈]'도봉순' 박보영X박형식X지수, 대세 라인업 완성". Naver (ing basa Korea). Herald Pop. Dijupuk October 25, 2016. 
  12. Hwang, Soo-yeon. "박형식 '도봉순' 남주인공 캐스팅, 츤데레 CEO로 돌아온다". Herald Pop (ing basa Korea). Herald Corporation. Dijupuk October 3, 2016. 
  13. Jie, Ye-eun. "Park Bo-young, Park Hyung-sik wrap up filming for 'Strong Woman Do Bong-soon'". Kpop Herald. Herald Corporation. Dijupuk April 12, 2017. 
  14. https://m.iflix.com/title/show/11976