Star Wars Episode I: The Phantom Menace

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Star Wars Episode I:
The Phantom Menace
Illustration depicting various characters of the filem, surrounded by a frame which reads at the top "Every saga has a beginning". In the background there is a close-up of a face with yellow eyes and red and black tattoos. Below the eyes are a bearded man with long hair, a young woman with facepaint and an intricate hat, three spaceships, a short and cylindrical robot besides a humanoid one, a boy wearing gray clothes, a young man wearing a brown robe holding a laser sword, and an alien creature with long ears. At the bottom of the image is the title "Star Wars Episode I: The Phantom Menace" and the credits.
Gambar Postér
Disutradarani George Lucas
Diprodhuseri Rick McCallum
Ditulis déning George Lucas
Dibintangi Liam Neeson
Ewan McGregor
Ahmed Best
Natalie Portman
Jake Lloyd
Ian McDiarmid
Anthony Daniels
Kenny Baker
Pernilla August
Frank Oz>
Dimusiki John Williams
Sinématografi David Tattersall
Dibesut déning Ben Burtt
Paul Martin Smith
Perusahaan
prodhuksi
Dibabar déning 20th Century Fox
Tanggal metu
Cithakan:Filem date
Suwéné
136 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Inggris
Rantaman $115 million[1]
Kalarisan $1,027,044,677[1]

Star Wars Episode I: The Phantom Menace (Jawa 'Ancaman Siluman') ya iku sapanunggal saka seri Star Wars, ingkang nyaritakaké kauripan ing akasa madya utawa anthariksa. Film iki didamel mnalika taun 1999 lan disutradarai lan diwiwiti naskah caritané kaliyan George Lucas. Film iki kalebu trilogi kaping loro saka sekawan filem inkgkang sampun dirilis saka Star Wars ya iku filem sabanjuré filem Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back rilis.[2]

Film iki maosi carita babagan Jedi Master Qui-Gon Jinn lan murid, Obi-Wan Kenobi, ingkang gadhah tugas mengawal lan melindungi Ratu Amidala.[3] ing sajeroning prakarsa marang planit Naboo bande tindhak menyang Coruscant gadhah misi medali lang ngerampungaké paperangan planit-planit.[4]. Film ingkang miwiti ana téntara Jedi iku sampung ngagem blue ray filem.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b "Star Wars: Episode I – The Phantom Menace". Box Office Mojo. Dijupuk 27 Oktober 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ "21st Annual Young Artist Awards: 1998–1999". Young Artist Foundation. Dijupuk 27 Oktober 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  3. ^ "The 500 Greatest Movies of All-Time: 451–447". Empire. Dijupuk 27 Oktober 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  4. ^ Moyers, Bill (1999-04-26). "Of Myth And Men". Time Magazine. Dijupuk 27 Oktober 2012.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]