Stadhion Olimpik (Montréal)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Stadhion Olimpik[1] (Prancis: Stade olympique) iku stadhion sarwaguna ing Kanadha, kapernah ing Taman Olimpik ing dhistrik Hochelaga-Maisonneuve ing Montréal. Diyasa ing madyaning taun 1970-an minangka glanggang pokok tumrap ing Kridha Olimpik Mangsa Katiga 1976, yasan iki diparabi "The Big O" (cara Jawa: O gedhé) awit saka wanguné payoné stadhion sing mèmper dhonat lan uga minangka cekakan jeneng asliné. Paraban liyané ya iku "The Big Owe" (cara Jawa: Nggumunaké Banget) awit saka ragadé sing kanggo mbangun kapétung gedhé sarta minangka jejuluké sakèhé acara ing Kridha Olimpik 1976 dhéwé.[2]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. The Stadium. parcolympique.qc.ca.
  2. CBC News (December 19, 2006). "Quebec's Big Owe stadium debt is over". Canadian Broadcasting Corporation. Archived from the original on January 3, 2007. Dijupuk June 25, 2008.