Spirulina suplemen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Tablet Spirulina


Spirulina minangka biomassa saka cyanobacteria (ganggang ijo ijo) sing bisa dikonsumsi manungsa lan kewan. Telung jinis kasebut yaiku Arthrospira platensis, A. fusiformis, lan A. maxima .Dibudidaya ing saindenging jagad, Arthrospira digunakake minangka suplemen panganan utawa panganan sakabehane . [1] Iki uga digunakake minangka suplemen pakan ing industri akuakultur, akuarium, lan unggas . [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Blue-green algae". MedlinePlus, National Library of Medicine, US National Institutes of Health. 23 July 2020. Dibukak ing 1 January 2021.
  2. Vonshak, A. (ed.). Spirulina platensis (Arthrospira): Physiology, Cell-biology and Biotechnology. London: Taylor & Francis, 1997.