Somapura Mahavihara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sana Warisan Donya UNESCO
Somapura Mahavihara
Janeng ing Pratélan Warisan Donya
Wiyara Paharpur ing Banggaladésa
JinisBudaya
Wewatoni, ii, vi
Rujukan322
Tlatah UNESCOAsia-Pasifik
Sujarah prasasti
Prasasti1985 (Sési 9)

Somapura Mahavihara (Sanskerta; Banggala: সোমপুর মহাবিহার Shompur Môhabihar) wonten ing Paharpur, Naogaon, Bangladesh (25°1'51.83"N, 88°58'37.15"E) inggih punika salah satunggaling wiyara Buda ingkang kalebet wonten ing situs arkéologis ingkang wigati ingkang dumunung wonten ing wewengkon Bangladesh.

Wiyara punika kalebetaken wonten ing Situs Warisan Donya UNESCO rikala taun 1985.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 25°01′52″N 88°58′37″E / 25.03102°N 88.97706°E / 25.03102; 88.97706