Somapura Mahavihara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Somapura Mahavihara
Wiyara Paharpur ing Banggaladésa
Situs Warisan Donya UNESCO
Pernah Banggaladésa Edit this on Wikidata
Paugeran i, ii, vi[1]
Rujukan 322
Koordhinat 25°01′52″N 88°58′37″E / 25.0311°N 88.9769°E / 25.0311; 88.9769
Prasasti 1985 (Sèsi 9)
Somapura Mahavihara kapernah ing Bangladesh
Somapura Mahavihara
Pernahé Somapura Mahavihara

Somapura Mahavihara (Sanskerta; Banggala: সোমপুর মহাবিহার Shompur Môhabihar) wonten ing Paharpur, Naogaon, Bangladesh (25°1'51.83"N, 88°58'37.15"E) inggih punika salah satunggaling wiyara Buda ingkang kalebet wonten ing situs arkéologis ingkang wigati ingkang dumunung wonten ing wewengkon Bangladesh.

Wiyara punika kalebetaken wonten ing Situs Warisan Donya UNESCO rikala taun 1985.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Koordhinat: 25°01′52″N 88°58′37″E / 25.03102°N 88.97706°E / 25.03102; 88.97706


  1. http://whc.unesco.org/en/list/322.