Sitiveni Rabuka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sitiveni Ligamanda Rabuka
Ketua Déwan Agung penasihat militèr
Linggih
1999 – 3 Mèi 2001
Kang nggantèni Ratu Epeli Ganilau
Mahamantri Fiji angka 3
Linggih
2 Juni 1992 – 19 Mèi 1999
Kang ndhisiki Ratu Sir Kamisese Mara
Kang nggantèni Mahendra Chaudhry
Rerincèn dhiri
Lair (1948-09-13) 13 Sèptèmber 1948 (umur 70)
Nakobo, on Pulo Vanua Levu
Parté pulitik Parté Pulitik Fiji
(Soqosoqo Vakavulewa ni Taukei)
Sisihan Suluweti Camaivuna Tuiloma (1975)
Agama Ora dikawruhi

Mayor Jendral Sitiveni Ligamamada Rabuka OBE, (lair 13 Sèptèmber 1948; umur 70 taun) iku wong sing banget ditepungi minangka pangasut loro kudhéta militèr sing ngguncang Fiji nalika taun 1987. Dhèwèké banjur kapilih kanthi dhémokratis minangka Mahamantri saka taun 1992 tekan 1999. Dhèwèké banjur dadi Ketua Déwan Agung Ratu, sing diembané nganti 24 Mèi 2001.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Didhisiki déning:
Ratu Sir Kamisese Mara
{{{jabatan}}}
1992 - 1999
Diganti déning:
Mahendra Chaudhry
Didhisiki déning:
ora ana
{{{jabatan}}}
1999 - 2001
Diganti déning:
Ratu Epeli Ganilau
Didhisiki déning:
Ratu Inoke Kubuabola
{{{jabatan}}}
2002 - saiki
Diganti déning:
nembé tugas


Cithakan:Pulitikus-stub