Siti Nurbaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Siti Nurbaya.jpg

Siti Nurbaya. Kasih tak sampai, punika satunggiling novèl, ingkang dipunanggit déning Marah Rusli, sastrawan klairan Padang, Sumatra Barat, sastrawan Indonesia angkatan Balai Pustaka. Kaloka kanthi karya (roman) Siti Nurbayapunika, ingkang wiwitan dipunterbitaken ing taun 1922. Marah Rusli misuwur ngantos sapriki. Siti Nurbaya sampun dados legendha, wanita ingkang dipunpeksa krama déning tiyang sepuhipun, pikantuk priyantun ingkang boten dipuntresnani.

Panganggit[besut | besut sumber]

Penerbit[besut | besut sumber]

Taun Terbit[besut | besut sumber]

Karya Marah Rusli Sanèsipun[besut | besut sumber]

  • Anak dan Kemenakan
  • La Hami
  • Memang Jodoh
  • Gadis yang Malang (pertalan saking novèl Charles dicken)

Ugi Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]