Siti Nurbaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Siti Nurbaya.jpg

Siti Nurbaya. Kasih tak sampai, punika satunggiling novel, ingkang dipun anggit déning Marah Rusli, sastrawan klairan Padang, Sumatra Barat, sastrawan Indonesia angkatan Balai Pustaka. Kaloka kanthi karya (roman) Siti Nurbayapunika, ingkang wiwitan dipun terbitaken ing taun 1922. Marah Rusli misuwur ngantos sapriki. Siti Nurbaya sampun dados legendha, wanita ingkang dipun peksa krama déning tiyang sepuhipun, pikantuk priyantun ingkang boten dipun tresnani.

Panganggit[besut | besut sumber]

Penerbit[besut | besut sumber]

Taun Terbit[besut | besut sumber]

Karya Marah Rusli Sanèsipun[besut | besut sumber]

  • Anak dan Kemenakan
  • La Hami
  • Memang Jodoh
  • Gadis yang Malang (terjemahan saking novel Charles dicken)

Ugi Pirsani[besut | besut sumber]

Pranala njawi[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Siti_Nurbaya&oldid=1104661"