Sircuit Ricardo Tormo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Sircuit Ricardo Tormo, Valencia, Spanyol Sirkuit Ricardo Tormo, uga dikenal minangka Circuit de Valencia lan kanthi resmi dijenengi Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo, ya iku trek balap motorsport sing dumunung ing Cheste (Valencia, Spanyol) lan dibangun ing taun 1999. Iki nduwèni kapasitas 120.000 lan trék lurus utama 876 meter. Iku asring digunakaké minangka trèk tès déning tim Formula Siji, amarga suhu sing ènthèng ing saben mangsa. Anthony Davidson ngrekam rekaman ora resmi, disetèl taun 2006 nalika nguji Honda RA106, kanthi wektu 1 m 08.540 detik.[1]

Sirkuit iki nyedhiyakaké trék kanggo Komunitas MotoGP Grand Prix Valencia. Kajaba iku, FIA GT Championship lomba ana ing taun 2000 lan 2004, World Touring Car Championship wiwit 2005 nganti 2012, European Le Mans Series 2007, lan DTM wiwit 2010 nganti 2012.[2]

Lintasan iki jenengé nyawiji karo Sirkuit Spanyol, juara dunya balap Grand Prix Ricardo Tormo, sing tilar donya ing taun 1998.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "THE AUTOSPORT.COM F1 TESTING CENTRE". www.autosport.com. n.d. Dijupuk 2009-11-16. 
  2. Official Page tickets MotoGp Circuit Comunidad Valenciana(dipunundhuh tanggal 29 Januari 2018)