Simile

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Simile iku leléwaning basa[1] (Basa Indonésia: Majas) jroning Basa Jawa. Simile iku leléwaning basa sing ngungkap sacara ora langsung kanthi perbandingan eksplisit (nyata) sing dinyatakaké nganggo tembung pangarep (Basa Indonésia:kata depan) lan tembung panyambung (Basa Indonésia: kata penghubung), kayadéné: umpama, ibarat, kaya, lan sapanunggalané. Conto:

  • " Praupanmu kaya rembulan sing sumunar ing wayah wengi"
  • " Kenya iku umpama kembang mawar sing pinuju mekar"
  • " Kekancan kita ibarat ranté sing kuwat"

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pranala jaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Simile&oldid=1031519"