Simile

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Simile iku leléwaning basa[1] (Basa Indonésia: Majas) sajeroning Basa Jawa. Simile iku leléwaning basa sing ngungkap sacara ora langsung kanthi perbandingan eksplisit (nyata) sing dinyatakaké nganggo tembung pangarep (Basa Indonésia:kata depan) lan tembung panyambung (Basa Indonésia: kata penghubung), kaya déné: upama, ibarat, kaya, lan sapanunggalané. Conto:

  • " Praupanmu kaya rembulan sing sumunar ing wayah wengi"
  • " Kenya iku upama kembang mawar sing pinuju mekar"
  • " Kekancan kita ibarat ranté sing kuwat"

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]