Simbar dhadha

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Simbar)
Thukulé simbar dhadha

Simbar dhadha ya iku rambut kang thukul ing dhadhané manungsa, antarané weteng lan gulu. Simbar dhadha thukul nalikané umur puber lan sawisé, ndadèkaké simbar dhadha salah sijié tandha kelamin sékundhèr sanajan ora mesthi ana. Sapérangan wong lanang nduwèni simbar dhadha.

Lumrahé simbar dhadha thukul nalika sawijining wong umuré 15-18 taun, sanajan uga akèh kang thukulé nalika umuré 20-30 taun.

Sapérangan wong lanang duwé simbar dhadha tekan pérangan weteng