Shrek (karakter)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Shrek
Karakter Shrek
Gambar:Shrekcharacter.jpgGambar:Shrekcover.jpg
filem (atas) buku (bawah)
Muncul kapisanShrek
Muncul pungkasanThriller Night
Digawé déningWilliam Steig
DiswaraniMike Myers
Michael Gough (permainan video, Thriller Night)
Jim Cummings (ADR work)
Chris Farley (aslinya, perekaman awal)
SpésiesOgre
Human (pada waktu tertentu)
GèndherMale
KulawargaAyah tidak diketahui
BojoPrincess Fiona
AnakFergus, Farkle dan Felicia
SadulurRaja Harold (ayah mertua, almarhum)
Ratu Lillian (ibu mertua)
Arthur Pendragon (saudara ipar)
BangsaSekotlan

Shrek ya iku karakter ogre fiksi kang digawé déning penulis Amérika, William Steig, kang tampil minangka karakter protagonis utama ing buku kanthi jeneng kang padha, lan ing filem-filem eponim gawéyane DreamWorks Animation. Dhèwèké ya iku karakter protagonis utama ing buku lan filem. Nama "Shrek" asalé saka basa Jerman, Schreck, lan basa Yiddish, שרעק (shrek), kang tegesé "pertarungan" utawa "terror".

Pranala njaba[besut | besut sumber]