Shorinji Kempo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Shorinji Kempo (少林寺拳法) iku pencak​​​ kang asli saka Jepang. Ing Indonésia uga diarani Kémpo. Shorinji Kémpo iki digawé déning zen kanggo latihan kanuragan.[1] (宗 道臣) ing taun 1947 minangka sistem latihan lan pengembangan (行: gyo tegesè disiplin ing basa Jawa.[2] Tembung Shorinji Kémpo dhéwé asalé saka tembung sho = sithik, rin = alas, ji = candhi, ken = ajiné/ajiné po = cara [3]. Tembung Shorinji nuduhaké candhi Shaolin ing China (menawa di tulis kanji dadi 少林寺 nanging pocapan minangka Shaolinsi ing Cina). Shorinji Kèmpo uga modifikasi saka pencak Kungfu Saolin.

Anggoné nglatih adhedhasar  "sukma lan raga ya iku sawijiné kang ora bisa diuwalaké"(心身一如: shinshin ichinyo) lan "olah sukma lan raga" (拳禅一如: kenzen ichinyo). mumpangat latihan ana telu ya iku: "latihan uga njaga awak"(護身錬鍛: goshin ngrugekke), "latihan méntal" (精神修養: seishin shuyo) lan "ningkataké kesehatan"(健康増進: kenko zoshin).

Sajarah Shorinji Kempo — 1947[besut | besut sumber]

Miturut tradihsi,sing nggawa tèknik gelut (kempo India, tenjiku nara ora kaku, utawa ekkin gyo) Bodhidharma (leluhur Zen) ing China 1500 taun kepungkur sawisé budhal saka India kanggo nyebaraké agama Buddha lan mungkasi lelampahan ing https://id.wikipedia.org/wiki/Vihara_Shaolin candi Shaolin Songshan] kang saiki dikenal dadi Provinsi Hainan. Banjur, teknik  iki nduwéni maneka warna  pencak kang nyebar ing cina.

wulan Oktober 1947, ing Tadotsu, Kagawa. Kaiso banjur ngatur uga nyusun téknik-téknik kang dhéwékè sinau ing China lan diowahi tumrap kréatip utawa gagasan awake dhéwékè mula di arani Shorinji Kempo. Taun sakbaré, Kaiso uga nggawé Nippon Hoppa, Shorinji Kempo Kai, Komanji Kyodan. Ing wulan Desember 1951 ngedekké Kongo Zen Sohonzan Shorinji. Ing 1956, Kaiso uga ndiriké Nihon Shorinji Bugei Semmon Gakko (Akademi Budo Shorinji Jepang), lan ing taun 1957, Zen Nihon Shorinji Kempo Remmei (Federasi Shorinji Kempo Jepang).

Kempo sawise Perang Donya II[besut | besut sumber]

Ing taun 1945, perang ana  ing segara Cina bagéyan wétan, Kaiso nyekséni kasunyataan politik manca nagara kang abod. Kudu duwéni panguwasa supaya  nomer siji. Kaiso ditulis kasunyatan iki minangka "Manungsa, manungsa, manungsa - kabeh gumantung ing sipat wong". 

Bali saka China, Kaiso ngerti yén menawa kalah perang. Jepang wis kilangan moral uga rasa manungsa.  Kaiso saka kaanan iki préntah marang masyarakat supaya latihan utawa téknik kang disinau dhéwékè ing China. Nalika ing Kaiso nemokaké Shorinji Kémpo karo yahoo saka ngembangake individu, uga éntuk tentrem masyarakat,matéri lan agama. 

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Blue Johnson. "Shorinji Kempo: Shaolin Kung Fu’s Kicking Cousin". blackbeltmag.com. Dijupuk 3 July 2012. 
  2. "The fundamental approach and goals in creating Shorinji Kempo Creation". shorinjikempo.or.jp. Dijupuk 3 July 2012. 
  3. "Principle of Shorinji Kempo". shorinjikempo.or.jp. Dijupuk 3 July 2012.