Shivling

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Gunung Shivling dipunpundhut fotonipun tanggal 23 Juni 2009
Gunung Shivling dipunpundhut fotonipun 9 mei 2008

Shilving Inggih punika salah satunggaling nama gunung ingkang manggèn wonten ing Uttarkashi, Uttarakhand, nagara India. Gunung punika inggilipun 6543 mèter. Wulan ingkangs ae kanggé minggah gunung punikawulan Juni, Juli, Agustus, September. Tiyang ingkang kaping pisan sukses anggènipun minggah gunung punika Hukam Singh, Ang Tharhay, Pemba Tharkay, Laxman Singh kaliyan Pasang Sherpa.[1].

Nama Gunung Shivling[besut | besut sumber]

Nama gunung Shivling kapundhut saking Shiva Tuhan wonten ing agama Hindhu, teges harfiahipun inggih punika 'lingga siwa'.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1](dipunundhuh tanggal 11 Oktober 2012)
  2. [2](dipunundhuh tanggal 11 Oktober 2012)